LUC of Sweden

Lena   •   Ulrika   •   Carlsson

Om LUC

Bakom LUC of Sweden står Lena Ulrika Carlsson som är ädelstenslipare (innehar mästarbrev i ädelstenslipning) och är gemmolog. Lena är VD i branschorganisationen Smycken och Klockor i Sverige samt medverkar aktivt i Sveriges Gemmologiska riksförening.

L.U.C. kommer från tidigt 70-tal då Lena red på ryttarstadion och såg sin dåvarande ridlärare Jana L Rooth måla sina ryktsaker med initialerna J.L.R och vipps målade alla små flickor sina initialer på sina ryktsaker.

Det finns många former kring hästars tillbehör som man kan fånga upp och arbeta vidare med. Ett sådant exempel är bettet som i LUC tappning blivit både armband och halsband. Några andra exempel är kandarkedjan och stigbygeln.

Nytt i LUC-familjen är idrottssmycken, där vi designar och tillverkar smycken i guld och silver till sporter såsom hockey, golf och fotboll.

Inom LUC arbetar vi hållbart genom att endast arbeta tillsammans med leverantörer som följer EU-konventionens krav kring de etiska reglerna och de mänskliga rättigheterna, men även genom att använda oss av återvunnet material. Det används mer guld än vad som hittas, och därför återanvänds materialet inte bara en gång, utan ofta fler gånger. Fråga oss nästa gång om vi kan använda oss av ditt gamla guld!